HAVASI CONCERT SHOW ► SALA PALATULUI

22 noiembrie 2016

Marţi, 20:00

După un succes răsunător la Carnegie Hall în New York City, cel mai nou spectacol-concert al lui HAVASI vine la Sala Palatului din București. Concertul ce va avea loc într-o singură seară în România face parte din turneul mondial HAVASI Landmark World Tour, care se desfășoară în multe dintre sălile de concert prestigioase ale lumii.

Spectacolul de deschidere al turneului a avut loc pe scena principală a Carnegie Hall, unde a fost aplaudat la scenă deschisă timp de 15 minute de publicul din New York. Presa americană a descris HAVASI ca fiind „cel mai important export muzical al Ungariei după Bartók”.

Modern și clasic

Spectacolul va consta în creații originale aparținând 100% lui HAVASI, un virtuoz al pianului și unul dintre cei mai fascinanți și versatili tineri compozitori din zilele noastre.
Absolvent al Academiei de Muzică Franz Liszt, dispunând de o cunoaștere profundă a tradiției clasice, el este mereu în căutarea unor instrumente clasice adaptabile epocii moderne, care să impresioneze și să distreze în egală măsură.

O călătorie muzicală epică

Spectacolul aduce pe aceeași scenă mulți artiști diferiți, toți extrem de talentați: pian solo, baterie rock, orchestră de coarde și artiști solo, vocal și instrumental. Cu ajutorul lor, publicul este transpus într-o călătorie fascinantă, printr-o serie de scene muzicale care i se revelează în permanență. Diferitele stări muzicale oferă publicului o experiență intensă și memorabilă, precum un rollercoaster al emoțiilor, amplificată de cele mai noi tehnologii în materie de sunet, scenă, lumini și proiecții video.

Invitat special: Lisa Gerrard

Spectacolul din București o va avea ca invitată specială pe Lisa Gerrard, compozitor asociat și interpret al coloanei sonore a peliculei Gladiatorul. Solista australiană, muzician și compozitor deopotrivă, a devenit vedetă internațională ca membră a trupei Dead Can Dance. Pentru coloana sonoră a filmului Gladiatorul, co-produsă alături de Hans Zimmer, a fost nominalizată la Oscar și a primit un Glob de Aur. Vocea ei specifică, incomparabilă și cu un contralto dureros de magnific poate fi adesea auzită în cele mai bine vândute hituri de la Hollywood, inclusiv în Baraka, Heat, Mission Impossible II, Man on Fire și The Insider.

Cel mai spectaculos concert de pian din lume

HAVASI reprezintă una dintre cele mai de succes povești din lumea muzicii instrumentale. Este singurul pianist clasic care umple cu regularitate stadioanele datorită propriilor compoziții. Spectacolul unic de pe scenă are la bază conceptul original al directorului american de creație Brian Burke (spectacolul lui Céline Dion – „The New Day” din Las Vegas, Il Divo, America’s Got Talent) și al designerului vizual francez Gilles Papain (Cirque du Soleil, Marseilles opera, Ballet de Monte Carlo).

HAVASI a cântat în fața a peste 46.000 de oameni într-un singur weekend la Papp Laszlo Sports Arena din Budapesta, afirmându-și statusul de adevărat fenomen muzical. Spectacolul din acel weekend l-a propulsat pe locul #2 în clasamentele Billboard Boxscore și Pollstar pentru numărul de bilete vândute la nivel mondial – un nivel al succesului care depășește chiar și spectacolele de top rock și pop. Muzica din spectacol a fost pe locul #2 în clasamentul Billboard al concertelor internaționale, albumul #1 pe iTunes și #1 absolut pe Deezer: Artistul #1, Albumul #1 și Melodia #1.

Spectacol de calitate pentru întreaga familie

Personalitatea carismatică a lui HAVASI, capacitatea sa de a crea spectacol și elementele vizuale fabuloase vor face ca această noapte să fie de neuitat. Spectacolul va tăia respirația întregii familii, copiii putând face cunoștință cu instrumentele clasice într-un mediu modern, care să le facă plăcere. Spre deosebire de concertele tradiționale de muzică clasică, la acest spectacol nu este nicio problemă dacă un copil nu poate rămâne așezat, în liniște și fără a-și manifesta bucuria și entuziasmul, pe durata întregului concert. Părinții sunt încurajați fără rezerve să vină la concert împreună cu copiii lor cu vârsta de cel puțin 3 ani.

Sursa: Comunicate de presa